Bátorság vagy félelem… Te döntesz!

Adj erőt a lelkednek és retteghet a támadó

Egy lánynak vagy asszonynak sem szabad elhinnie a gyenge nő képét, még akkor sem, ha fizikailag sokszor valóban törékenyebbek, mint a férfiak, azonban a hatékonyság nagyrészt nem a testi erőn, hanem a lelki felkészültségen múlik. A régi japánban a harcos osztályba tartozó nők a férfiakkal egyenértékű harci kiképzést kaptak, hogy amíg az uraik távol vannak addig is képesek legyenek megvédeni az otthonaikat, családtagjaikat. Ma Magyarországon szerencsére ritkán van ilyen képességre szükség, de amikor mégis valaki ilyen szituációba keveredik, háttértudás hiányában képtelen megfelelően reagálni.

“A boldog és teljes élet élvezetéhez a kulcs a lelkiállapot. Ez a lényeg.” – XIV. dalai láma

Mit jelent ez Neked a valóságban?

A női önvédelem előadások többségén elhangzanak azok a jó tanácsok, minthogy támadd mindig a szemét, ha teheted rúgd tökön és fuss.

De vajon tényleg képes lennél fájdalmat okozni?
Tudod milyen érzés valakinek a szemébe nyúlni?
El tudod viselni ha valaki agresszíven a falnak vág?

Ha eddig csak filmekben vagy gondolatokban jutottál el idáig eljött az ideje, hogy a valóságban is kipróbáld mit tehetsz a saját védelmed érdekében! Döntsd el hajlandó vagy-e áldozatot hozni a fejlődésedért?
Ha igen, vedd fel a harcot és gyakorolj keményen:
– fizikai állóképesség fejlesztés – ismerd meg valódi önmagad és told ki a korlátaidat –
– védelmi mechanizmusok felépítése,
– kemény és erőteljes ütések magas sorozatszámú ismétlése,
– feszítések, csavarások és rúgások használata önvédelemben,
– fogásból, fojtásból való szabadulás,
– komplex szituációs gyakorlatok.

Minden életszakasznak megvannak a tipikus veszélyes szituációi. Teljesen mindegy, hogy mikor kerülsz bajba: éjjel hazafelé egy buliból, vagy napközben otthon egyedül a gyerekkel, esetleg egy közlekedési balesetben. A reagáláshoz szükséges forgatókönyv szinte minden esetben ugyanaz.

  • Legfontosabb a prevenció! Tudatosan figyeljük a környezetünket, így sokszor elkerülhető a baj!
  • Ha nincs más lehetőség, a konfrontáció elkerülésére, meg kell hoznunk a döntést. Cselekedni kell! Legrosszabb, amit tehetünk, ha „lefagyunk” a félelemtől.
  • Cselekvés közben nincs idő a töprengésre. Végig kell vinnünk, amit elkezdtünk. Soha ne álljunk le félúton. A dermedtség elkerülése érdekében mentálisan és fizikálisan felkészültnek kell lennünk. Ismerni kell önmagunkat és valós korlátainkat.

A női önvédelemre folyamatosan lehet jelentkezni, de negyedévente vannak úgymond próbatételeink, animált támadásokkal, ahol valósághű szituációkban férfiak ellen kell bizonyítanod a megszerzett tudásodat. A sikeres elhárítások után mindenki érezni fogja a haladást, hogy egyre keményebb és egyre kitartóbb lesz egy-egy félelmetesnek tűnő helyzetben.

Ha többet szeretnél tudni önvédelem óránkról látogass el Női önvédelem honlapunkra >>

Olvasd el önvédelemről szóló interjúnkat a Femina.hu-n!

Női önvédelem díjai

Női önvédelem havibérlet 8.500 Ft
Női önvédelem diák havibérlet 7.500 Ft
Női önvédelem 1 alkalom 1.700 Ft

HOGY JELENTKEZHETSZ ÖNVÉDELEM EDZÉSRE?

Első lépés a jelentkezési lap kitöltése. Amennyiben szeretnél előbb megnézni egy órát, gyere le nyugodtan előtte az edzések időpontjába, hogy megtekintsd egy óra felépítését. Ha ki is szeretnéd próbálni tréningünket, az első alkalmon 75% kedvezménnyel tudsz résztvenni!

JELENTKEZÉS a harcmuveszetnoknek.hu oldalon IDE kattintva >>>